Töltenivaló paprika tartósítása hozzávalók:

paprika

25 dkg só

25 dkg cukor

Töltenivaló paprika tartósítása elkészítése:

Miután megpucoltad a paprikákat, megmostad  és lecsorgattad róluk a vizet, tedd őket egy tálba.

Egy nagy papírlapon vagy egy másik tálban keverd össze a sót a cukorral (25 dkg cukor és 25 dkg só, függ a paprika mennyiségétől).

Minden paprikába tegyél egy evőkanállal ebből a keverékből. Másnapig hagyd őket a tálban, melyet lefedtél egy kendővel.

Helyezd a paprikákat egymásba és tedd őket befőttesüvegbe (a mérete nem számít).

Töltsd rá a paprika levét, amely a tálban maradt.

Kösd le az üvegeket celofánnal és tedd őket a kamrába.

Használat előtt a paprikákat hideg vízzel mosd le.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc