Töltött padlizsán hozzávalók:

1 kg padlizsán

20 dkg sertésdagadó

5 dkg rizs

2 fej vöröshagyma

25 dkg paradicsom

20 dkg gomba

egy csipet fokhagymapor

1 teáskanál édesnemes paprika

1/2 teáskanál bors

egy csipet örölt köménymag

1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

1/8 liter húsleves (kockából)

10 dkg reszelt ementáli

2 dl tejföl

1 evőkanál keményítő

1 evőkanál paradicsompüré

egy csipet cukor

Töltött padlizsán elkészítése:

A padlizsánt hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét és besózzuk.

A húsát kockára vágjuk és besózzuk. A sertésdagadót kockára vágjuk, és ropogósra sütjük. A rizst megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paradicsomot, a gombát és a kockára vágott padlizsánt hozzáadjuk a rizshez.

A rizses keveréket megfűszerezzük és 5 percig pároljuk. Petrezselyemmel összekeverve a padlizsánba töltjük.

Szorosan egymás mellé tesszük egy tepsiben, és leöntjük húslevessel. Sajtot szórunk rá és megpirítjuk.

A húsléből és a maradék hozzávalókból mártást készítünk.

A töltött padlizsán mellé burgonyapüré és finom vörösbor illik.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc