Túró Rudi őzgerincformában hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
16 dkg sütőmargarin
1 tojássárgája
2 kanál porcukor
kis tej
2 kanál kakaópor
A töltelékhez:
50 dkg túró
mazsola ízlés szerint
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
2 kanál búzadara
A tetejére:
csokimáz
Túró Rudi őzgerincformában elkészítése:
A túró rudihoz a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük. Kinyújtjuk mindkettőt, és kikent, lisztezett őzgerincformákba tesszük úgy, hogy egyik oldalán túllógjon, és majd a végén rá tudjuk hajtani a tetejére.
A töltelék hozzávalóit ősszekeverjük, a felvert tojáshabot a végén tesszük hozzá óvatosan. Elosztjuk a tölteléket a tésztával bélelt őzgerincformákba, ráhajtjuk a túllógó tésztát, lenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, és a tetejére csokimázat teszünk.
0 hozzászólás