Vargabéles hozzávalók:
6 adaghoz
25 dkg cérnametélt
50 dkg túró
15 dkg kristálycukor
8 tojás
4 réteslap
2 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
1-2 csomag vaníliáscukor
vaj
Vargabéles elkészítése:
A cérnametéltet előre megfőzzük.
A tojások sárgáját felverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citromok héjával, majd a túróval, és jól kikeverjük.
Ezután hozzáadjuk a mazsolát és a kihűlt cérnametéltet is.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a túrós masszába.
Kivajazunk egy tepsit, beleterítünk 2 réteslapot, rásimítjuk a keveréket. Befedjük a másik két réteslappal, megkenjük olvasztott vajjal és előmelegített sütőben 40-50 perc alatt pirosra sütjük.
Gyümölccsel kínáljuk.
Készíthetjük fele ennyi tojással is és tejföllel dúsítjuk.
0 hozzászólás