Vargányás pirítós hozzávalók:
3 db vargánya
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
só
2-4 szelet kenyér
2 dkg sajt (ementáli, trappista)
2 dkg parmezán
2 dkg krémsajt
5 dkg túró (sima vagy ricotta is lehet)
kevés tejszín
petrezselyem
só
Vargányás pirítós elkészítése:
A gombákat megmossuk, a tönk részét kicsit megkapargatjuk és felszeleteljük. A fokhagymákat megpucoljuk, apróra daraboljuk. A vaj felét serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadunk 2 gerezdnyi fokhagymát és kicsit dinszteljük. A gombaszeleteket beleszórjuk és lassú tűzön puhára pároljuk, kis borssal megfűszerezzük. Jól átjárja a vaj és a fokhagyma.
A sajtokat lereszeljük. A maradék vajon 1 gerezd apróra vágott fokhagymát szintén megdinsztelünk, majd hozzáadjuk a túrót és a sajtokat. Kis tejszínnel fellazítjuk és krémesre keverjük. Adunk hozzá sót és borsot, valamint petrezselyemmel megszórjuk. Most jöhet a szendvics összeállítása. Minden kicsit forró, olvadós, és illatos.
A Vargányás pirítós receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!
A kenyérszeleteket megpirítjuk, kis fokhagymával bedörzsöljük, vajjal megkenjük, mehet is rá a sajtos krém és gazdagon pakoljuk meg a gomba raguval. Sajtkrém nélkül, simán vajjal megkenve is mennyei!
0 hozzászólás