Vendégváró tésztasaláta hozzávalók:
Fél csomag (225 gr) tészta (például orsó)
1 piros pritaminpaprika (vagy kápiapaprika) csíkokra vágva
1 zöld pritaminpaprika csíkokra vágva
Egy marék fekete olajbogyó
Fetasajt (opcionális)
100 gr brokkoli főzve
3 cikk zúzott fokhagyma
1 kávéskanál oregánó
1 kávéskanál rozmaring
2 evőkanál balzsam ecet
Reszelt parmezán sajt
Vendégváró tésztasaláta elkészítése:
Amíg a tészta és a brokkoli (külön-külön) fő a sós vízben, csíkozd fel a paprikát, vágd ketté az olajbogyókat.
A fűszereket keverd össze a zúzott fokhagymával, a balzsamecettel és 2-3 kanál olivaolajjal.
Ha minden megfőtt, a brokkolit szedd kisebb darabokra, keverd el a tésztával, majd öntsd hozzá a fűszeres ecetet is, és törd bele a fetát, azzal is keverd el óvatosan.
Parmezánnal megszórva a tetejét tálald (ha nem tettél bele fetát)
0 hozzászólás