Zelleres disznóhús hozzávalók:

1 kg disznóhús

2 db vagdalt hagyma

500 g zeller

olaj

só, bors

1 tojás

citrom

Zelleres disznóhús elkészítése:

Odatesszük a húst és a hagymát pirulni. Jól megmossuk a zellert, kettőbe vágjuk a leveleket, s kicsit megcsavarjuk, ahogyan a vizes ruhákat szoktuk. Hamarabb megfő ha kicsit „zúzott”.

Ha megpirult a hús, leöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje.

Ezután hozzáadjuk a zellert és hagyjuk 30 percig puhulni a húst. Ezidő alatt elkészítjük a szószt egy tojásból és egy citrom levéből, amihez még hozzáadunk egy kis forró levet, hogy ne menjen össze a tojás.

Ráöntjük a szószt a húsra és eloltjuk a tüzet, lefedjük és hagyjuk „pihenni”.

Melegen tálaljuk, s mehet mellé egy-egy sör.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc