Zellerkrém leves hozzávalók:

egy nagyobb zeller

1 közepes sárgarépa

1 fehér répa

fél deci olaj

2 deci húsleves alap

petrezselyem

A habaráshoz

2 deci tejföl

1 kanál étkezési keményítő

Zellerkrém leves elkészítése:

A zöldségeket megpucolom, és a fél deci olajban és 1 deci vízben felteszem főni. Közepes lángon megpárolom, majd a hűtőből kivett húsleves alappal és vízzel felöntöm. Sót teszek bele és puhára megfőzöm. Az egészet összeturmixolom. Majd a tejföllel és a étkezési keményítővel behabarom.

Pirított zsemlekockával tálalom.

Amikor húslevest főzök, mindig teszek kis edényekbe a fagyasztóba, és amikor szükséges kiveszem és felhasználom. Húsleves kocka is megfelel helyette.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc