Zellerkrém leves hozzávalók:
egy nagyobb zeller
1 közepes sárgarépa
1 fehér répa
fél deci olaj
2 deci húsleves alap
só
petrezselyem
A habaráshoz
2 deci tejföl
1 kanál étkezési keményítő
Zellerkrém leves elkészítése:
A zöldségeket megpucolom, és a fél deci olajban és 1 deci vízben felteszem főni. Közepes lángon megpárolom, majd a hűtőből kivett húsleves alappal és vízzel felöntöm. Sót teszek bele és puhára megfőzöm. Az egészet összeturmixolom. Majd a tejföllel és a étkezési keményítővel behabarom.
Pirított zsemlekockával tálalom.
Amikor húslevest főzök, mindig teszek kis edényekbe a fagyasztóba, és amikor szükséges kiveszem és felhasználom. Húsleves kocka is megfelel helyette.
0 hozzászólás