Zöldborsóval töltött csirkecomb hozzávalók:
4 személyre
4 nagyobb csirkecomb
só, bors
Töltelék
1 szikkadt zsemle
2 dl tej
1 csomag újhagyma
150 g zöldborsó
150 g mélyhűtött zöldspárga
1 csomag petrezselyem
60 g trappista sajt
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 tojássárgája
2 cikk fokhagyma
1 evőkanál vaj
Tálalás
6-8 salátalevél
8-12 koktélparadicsom vagy 1-2 főtt tojás félbevágva
Zöldborsóval töltött csirkecomb elkészítése:
A felsőcomb csontvégétől kiindulva hosszanti irányban felvágjuk a húst, és kiemeljük belőle a csontot. Fellazítjuk a bőrt és bedörzsöljük sóval. A combok belső, húsos oldalát meghintjük frissen őrölt borssal is. A tölteléknek való zöldségeket összedolgozzuk, és fedő alatt 6-8 percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel, és hűlni hagyjuk.
Közben a sütőt előmelegítjük. A zöldségekhez adjuk a kinyomkodott zsemlét, a tojássárgáját, a petrezselymet, az áttört fokhagymát és a megreszelt sajtot. Ízlés szerint fűszerezzük. Az elkészült tölteléket a combok bőre alá töltjük, és megkenjük őket vajjal (margarinnal). 4 db kb. 40 cm-es alufólialap közepére helyezzük a combokat. Lazán becsomagoljuk, és tepsibe helyezett rácsra rakjuk őket. Kevés vizet öntünk a tepsibe, hogy az esetleg lecsöppenő zsiradék meg ne égjen.
A forró sütőben 40 percig pároljuk. Ezután kihajtjuk a fóliákat, visszatesszük a tepsit és további 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Friss salátalevélre tesszük a húsokat és félbevágott főtt tojásokkal vagy koktélparadicsommal díszítjük. Köretként petrezselymes krumplit adunk hozzá. Ha sok a töltelék, akkor azt külön is meg lehet sütni.
0 hozzászólás