Zöldséges sertéskaraj citromos mártással hozzávalók:
sertéskaraj
fagyasztott zöldségek
olivaolaj
2 tojás sárgája
1 evőkanál víz
150 gr vaj
2 evőkanál tejszín
fél citrom leve
Zöldséges sertéskaraj citromos mártással elkészítése:
A sertéskarajt hosszában felvágjuk, megpotyoljuk egy kicsit és befűszerezzük.
A fagyasztott zöldségeket összekeverjük a tojással és a reszelt sajttal.
Megtöltjük a sertéskarajt majd összetűzdeljük fogpiszkálóval vagy konyhai cérnával összevarrjuk.
Bekenjük olívaolajjal, fóliába csomagoljuk és betesszük a sütőbe 30-40 percre megfelelő hőmérsékleten. Amikor kész van kicsomagoljuk a fóliából és újból öntünk rá egy kis olajat majd hagyjuk, hogy megpiruljon.
Egy tálban összekeverjük a tojássárgáját a vízzel amíg besűrűsödik egy kicsit. Apránként hozzáadjuk a vajat és jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a tejszínt.
Tálalhatjuk minden típusú zöldséggel. Hidegen is tálalhatjuk. Jó étvágyat!
A receptet Amalia javasolta.
0 hozzászólás