Nyáron van a sárgabarack szezonja, de konzervből télen sincs hiány. Ha szereted a barackot vagy kilószámra kaptál ajándékba, és nincs ötleted, mit csinálj belőle, mi segítünk! Íme három nagyszerű recept!
Hideg sárgabarackleves
Hozzávalók: 1 citrom, 60 dkg érett sárgabarack (vagy konzerv), 1 dl fehérbor, 15 dkg cukor, 1 kisujjnyi fahéj, 2 dl tejföl, 1 csomag vaníliás pudingpor.
A meghámozott citrom kinyomott levét szűrd át, a héját pedig tartsd meg, mert még szükség lesz rá. Mosd meg a sárgabarackot és dobd 2 percre forró, majd hideg vízbe. Hámozd meg és szedd ki belőle a magot, és le is öntheted a citromlé felével és a borral.
Add hozzá a barackhoz a cukrot, a fahéjat, a citromhéjat, egy csipetnyi sót és 7,5 dl vizet, majd a forrástól számítva 5 percig főzd. Ezután kidobhatod a fahéjat és a citromhéjat, és turmixold össze botmixerrel, majd forrald fel.
Keverd el a tejfölt és a pudingport 1,5 dl hideg vízben, majd add hozzá a leveshez és forrald sűrűsödésig. Ezután hideg vízbe állítva lehűtheted, de lefedve, hidegen néhány óráig még hagyd állni tálalás előtt.