Iráni sárgabarackos baklava
Hozzávalók: 1 db citrom, 12 db sárgabarack, 2,5 dl sárgabarack lé, 25 dkg mandula (darált), 1 csomag rétestészta, 30 dkg vaj, 20 dkg cukor.
Az előkészített rétestésztát helyezd el egy kivajazott tűzálló edényben, úgy, hogy minden lapot kenj meg olvasztott vajjal és szórj meg darált mandulával.
Ha ezzel elkészültél rakd előmelegített sütőbe és közepes fokozaton süsd meg. Ez lesz a baklava alapja. Amíg sül, keverd el a baracklevet citromlével és cukorral, majd közepes lángon főzd körülbelül 15 percig. A megsült tésztát újra kend meg olvasztott vajjal, majd pihentesd 10 percig, utána pedig locsold le a sárgabarackos öntettel. Hagyd állni egy teljes napig, majd friss sárgabarackkal tálald.