Köztudott, hogy léteznek olyan élelmiszerek, melyek „negatív” kalóriát tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy minél többet fogyasztunk belőlük, annál jobban fogyunk.

A következő élelmiszerekről van szó: citrom, káposzta, zöldsaláta, rukkola, spenót, uborka, paradicsom, paprika, sárgarépa, brokkoli, zöld növények, tonhal, csirkemell, gombák, fokhagyma, grapefruit, alma, gabonák (zab), zsírtalan tejtermékek, tojás.

Ha csak ezeket az élelmiszereket fogyasztjuk, még akkor is lefogyunk, ha nincs időnk konditerembe járni.

Nézzünk néhány menü ötletet ezen élelmiszerekek párosítva:

Reggeli

Egy pohár zsírtalan tej, egy kanál zabpehely és egy alma

Almalé és sárgarépa, egy főtt tojás

Zsírszegény joghurt és uborkás szendvics (egy szelet uborkára teszünk egy szelet főtt tojást és egy szelet paradicsomot, sózzuk és borsózzuk)

Növényekből készült tea, 1 grapefruit, 1 főtt tojás

Harapnivaló: sárgarépa vagy alma

Ebéd

Brokkoli leves

Roston sült csirke káposztasalátával

Uborkából, paradicsomból, paprikából, zöldsalátából és főtt csirkéből készült saláta

Tonhal paradicsom és uborkasalátával

Gomba fokhagymával, paprikával és zöldsalátával

Csirkehús spenóttal és paradicsommal

Harapnivaló: Zsírtalan joghurt

Vacsora

Zöldség krémleves

Rostonsült hal zöldsalátával

Csirke rukkola salátával

Káposztasaláta mentával és citrommal

Csirke grapefruittal és rukkola salátával

A fentiekhez hasonló ízletes ételkombinációnkat iktathatunk étrendünkbe, azért, hogy ne váljon egyhangúvá. Használjunk a képzelőerőnket. Sok sikert hozzá!