Bármilyen járatos is legyél a gasztronómia művészetében, előfordul, hogy egy étel nem sikerül finomra, vagy nem úgy néz ki, ahogyan szeretted volna. Csak a hivatásos szakácsok tudják azokat a trükköket, amelyektől a te konyhád és ételeid is olyanná válhatnak, mint egy profi szakácsé.
Az ötletkonyha.hu most elárul néhányat azon trükkök közül, amelyek biztosan hasznodra válnak majd a legjobb menük elkészítésében.
? Egy finom és mutatós rántotta titka az alapanyagba kevert sütőpor, a tapadásmentes serpenyő és nagyon kevés olaj.
? A sertésből vagy csirkéből készült rántotthús sokkal finomabb lesz ha liszt és zsemlemorzsa helyett rizslisztben, szezámmagban, darált mandulában, darált dióban, vagy kókuszreszelékben forgatod meg.
? A tojás sárgáját jól el lehet tartani a hűtőben, pár csepp olajjal „lefedve”.
? A krumplis fánk tésztájába nem szabad lisztet tenni, mert megég sütéskor. Viszont a krumplit nagyon jól le kell szűrni.
? A halat sütés előtt jól meg kell törölgetni konyharuhával.
? A húst mindig főzd meg más ételek elkészítése előtt, még a sütése előtt is. A hús levét felhasználhatod majd más finomságok alapjául, például rizseshúshoz, paprikáshoz vagy tésztákhoz.
? Ha problémás számodra a friss uborka elfogyasztása, kapard ki az uborka közepét, távolítsd el magjait és tedd be pár percre a sütőbe.
? Ha nem bírsz vörös- és fokhagymát enni a túlzott savtermelődés miatt, még nem kell kihagyd őket a menüből. Főzd meg a hagymákat, mielőtt belerakod az ételbe, még amikor salátát készítesz is.
? A fehér burgonya sütéskor széteshet, viszont kiváló pürének.
? A komplikált szószokat be lehet sűríteni sajttal (de nem füstölt sajttal), ahelyett, hogy lisztet vagy tejfölt használnál.
? A sót könnyen lehet helyettesíteni más fűszerekkel (például tárkony). Készíts egy fűszerkeveréket minden étel számára, hogy főzéskor megkönnyítsd a dolgod.
? Tegyél az olajos üvegbe néhány olívabogyót vagy más fűszert, a különleges íz érdekében.