A torta bevonása marcipánnal meglehetősen nehéz folyamat, ami mesteri szakértelmet igényel, de szeretnénk segíteni, hogy megtanuld mi mindenre kell figyelned. 

1. Vesszük a marcipánt és arra a felületre tesszük, ahol formázni szeretnénk, a felületet beszórjuk előzőleg porcukorral. Nem használunk keményítőt, mert az a marcipánnal való érintkezés nyomán erjedést okoz.

2. Akkora nagyságúra nyújtjuk a marcipánt, hogy a torta tetejét és oldalait teljesen be tudjuk takarni vele.

3. Vigyázunk arra, hogy ne maradjanak csomók vagy egyenetlenségek a felületén.

4. Fogjuk a marcipán lapot, mindkét kezünkkel alányúlunk (mint a pizzatésztának).

5. Ráhelyezzük a tortára és könnyedén elsimítjuk, hogy ne maradjanak levegőbuborékok alatta.

6. A kezünkkel az oldalakra is rátapogatjuk.

7. Szebb eredmény elérése érdekében, használjunk kenőlapátot.

8. Eltávolítjuk a lelógó részeket.

9. Tökéletesítjük, most amíg még a tészta puha.

10. És… az eljárás eredménye: