A torta bevonása marcipánnal meglehetősen nehéz folyamat, ami mesteri szakértelmet igényel, de szeretnénk segíteni, hogy megtanuld mi mindenre kell figyelned.
1. Vesszük a marcipánt és arra a felületre tesszük, ahol formázni szeretnénk, a felületet beszórjuk előzőleg porcukorral. Nem használunk keményítőt, mert az a marcipánnal való érintkezés nyomán erjedést okoz.
2. Akkora nagyságúra nyújtjuk a marcipánt, hogy a torta tetejét és oldalait teljesen be tudjuk takarni vele.
3. Vigyázunk arra, hogy ne maradjanak csomók vagy egyenetlenségek a felületén.
4. Fogjuk a marcipán lapot, mindkét kezünkkel alányúlunk (mint a pizzatésztának).
5. Ráhelyezzük a tortára és könnyedén elsimítjuk, hogy ne maradjanak levegőbuborékok alatta.
6. A kezünkkel az oldalakra is rátapogatjuk.
7. Szebb eredmény elérése érdekében, használjunk kenőlapátot.
8. Eltávolítjuk a lelógó részeket.
9. Tökéletesítjük, most amíg még a tészta puha.
10. És… az eljárás eredménye: