Valószínűleg buta kérdésnek tűnik, hisz mindannyiunknak van hűtőszekrénye és már évek óta használjuk is gond nélkül. Viszont a legtöbbször az ételek még a hidegben is megromlanak, kellemetlen szaguk lesz és küzdenünk kell az általános zsúfoltság ellen.
Azért, hogy elkerüld az ilyen helyzeteket, elmondunk egy pár alapszabályt az ételek hűtőszekrényben való tárolásáról.
? Az ételeket tedd a megszokott helyükre: a zöldségeket egy dobozba, a gyümölcsöket egy másikba, a tojásokat pedig a helyükre.
? A megmaradt ételeket ne hagyd kifedve vagy csak egy tányérral lefedve, mert elég kellemetlen szagokkal árasztják el a hűtőt. Használj műanyag edényekkel, amelyek jól zárnak.
? Ne tegyél meleg ételt a hűtőbe – sokkal hamarabb elromlik!
? A paprika, a padlizsán, a citrom, a narancs és a banán papírzacskóban állnak el a legjobban.
? Ha részben már kifagyasztottál egy húst, ne fagyaszd vissza, természetesen a zöldségeket sem.
? A húst a hűtőben kell kiolvasztani nem pedig szobahőmérsékleten, így megvéded a baktériumoktól.
? Ha a hűtőszekrény zsúfolásig van rakva, a hideg levegő nem fog mozogni benne és sok termék hamar megromlik.
? Ha a hűtődnek kellemetlen szaga van, és nincs mivel eltávolítsd a szagot, tegyél a hűtő közepébe egy edényt, amibe egy ecettel átitatott kenyérdarabot helyezel.
? A majonézt, a salátákat és a nyers tojásból készült ételeket ne tartsd egy napnál tovább még a hűtőben sem.
? A folyékony ételeket ne zacskóba tedd, hanem zárható tartályokba.
? A hűtőszekrény első polcait a főtt ételeknek tartsd fent, az alsókat pedig a nem fagyasztott termékeknek.
? Ha szabadságra mész, ne hagyj semmit a hűtőben és feltétlenül áramtalanítsd.
? A hűtőszekrényt rendszeresen ki kell tisztítani az üzletekben talált erre a célra alkalmas tisztító szerekkel.