Zöldséges rakott csirke, almás-sajttal töltött csirkemell, diós-parmezános csirkenyárs grillezett paradicsommal. Ha te szeretnéd keverni a fűszereket ezekhez az ízletes ételekhez, íme egy kis segítség!

Diós-parmezános csirkenyárs grillezett paradicsommal

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell filé

2 tojás

15 dkg darált dió

8 dkg parmezánsajt reszelve

a sütéshez olaj

A körethez

4 db paradicsom

2 dl joghurt

finomra vágott kapor

Elkészítés

A grill étel miatt nyárs vagy hurkapálca is kell. A megfelelő körethez a diót összekeverjük a parmezánnal előtte a csirkemellet sózzuk. A joghurtot az összevágott kaporral és kis sóval összekeverjük és a grillezett paradicsomhoz adjuk.

Az almás-sajttal töltött csirkemell recepthez kakukkfű, mascarpone (20 dkg), 10 dkg dió, só és petrezselyem szükséges. Először a sajthoz adjuk a kakukkfüvet, a diót lepirítjuk, hozzáadjuk a mascarponét és egy kevés sót. Az egészet meg lehet még hinteni petrezselyemmel.

Zöldséges rakott csirkénél a megadott zöldségek (cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom) mellett hozzáadhatunk sajtot, megsózzuk egy kissé és provence-i fűszerkeverékkel ízesíthetjük.

Szerző: balintnagy

Írj Te is cikket nekünk a Mediacontent.hu oldalon keresztül!