Beköszöntött a tavasz, elérkezett április, közeleg a húsvét. A böjti időszak alatt és a megújulás évszakában mindannyian többet törődünk az egészségünkkel, és sokan változatosságra vágyunk.

Az egészséges nyúlhús

Talán az ételfogyasztásunkra jellemző ez a leginkább, hiszen napjainkban egyre nagyobb jelentőséget kap az egészséges konyha. Így válnak egyre ismertebbé, népszerűbbé és jelennek meg egyre több étkezőasztalon nyúlhúsból készült fogások is.

A nyúlhús ugyanis mára a korszerű, egészséges táplálkozás része lett. Magas fehérjetartalma, alacsony zsír-, koleszterin, és ásványianyag-tartalma révén nem csak a gyerekek, és az idősek számára ajánlott, hanem diétás étrendek, illetve táplálékallergiások étkezésének is része lehet. Talán sokak számára ismeretlen, hogy B12-vitamin tartalmának köszönhetően kiváló vasforrás is.

Nyúlhúsos receptek:

Nyúlsült zöldségekkel

Villányi babos nyúl

Pácolt tűzdelt házinyúl

Savanyú leves nyúlhúsból

Ma már a magyar csúcsgasztronómia is kezdi felfedezni a nyúlhús értékeit, és felhasználási lehetőségeit. Egyre több elismert és népszerű étterem kínálatában jelenik meg a nyúlhús. Arra szeretnénk buzdítani mindenkit, hogy kísérletezzenek a nyúlhús felhasználásával, és kipróbált receptekkel kedvet adjanak minél több háziasszony számára a nyúlhús felhasználására. A receptekkel be lehet nevezni a Húsvéti nyereményjátékunkba.