A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Quadris díjjal tüntették ki a legjobb hazai borokat

A Syngenta 11. alkalommal megrendezett megmérettetésére az ország borvidékeiről közel 500 nevezés érkezett. A hagyományteremtő szándékkal létrehozott versenyen idén is a fehérborok domináltak, amelyek közül ebben az évben a Patricius Borház Katinka Furmint bora bizonyult a legjobbnak. A vörösborok közül az Egri Korona Borház Egri Kékfrankos Selection borát, a tokaji Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Mi az a viceházmester? Fröccs fajták listája

A fröccs az egyik legnépszerűbb ital manapság, különösen a rozé fröccs éli nagy divatját. Ennek a magyar különlegességnek azonban rengeteg fajtája van. De akkor mit mondjunk a pincérnek? Még a fröccs kedvelői is gyakran bajban vannak, amikor nevén kellene nevezni a dolgokat. Annak idején, mikor Fáy pincéjébe hívta kortársait, Jedlik Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Borra csoki?

Bort évezredek, csokoládét évszázadok óta fogyasztunk. A kettőt együtt csupán néhány éve kóstolgatjuk össze, de már most megállapítható, hogy nem egy hétköznapi párost alkotnak. A csokoládé és a bor egymásra, illetve a kóstolóra gyakorolt hatása nemcsak, hogy jótékony, de garantáltan tartós is. Aki egyszer megpróbált elmélyedni e világban, biztosan a Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Új hely a borosoknak – Egykettő Fröccsliget

Augusztus elsején megnyitotta kapuit a belváros új színfoltja, az Egykettő! Célja, hogy törzshelye legyen mindazoknak, akik szeretik a jó bort, az abból készült üdítő fröccsöt, a finom ételeket, a jó zenét, a stílust és a remek hangulatot. Az Egykettő Fröccsliget találkozóhely és alapozóhely, miközben a kortárs művészetek találkozóhelye is. Építészek, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A borok olimpiája: nemzetközi elismerés magyar boroknak

Immáron 36. alkalommal zárult le a bordeaux-i Challenge International du Vin borverseny, melyen kiemelkedően szerepelt az egri Demeter Pincészet. A borok olimpiájának nevezett nívós francia borversenyen a pincészet Bikavér Selection 2009 borát ezüstéremmel, és az Egri Csillag 2011 borát bronzéremmel díjazták. A hazai borászatok összesen 22 érmet zsebeltek be. Összesen Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Villány, Eger és Tokaj viszi a pálmát a borkedvelők körében

Az internetezők Villány, Eger és Tokaj borait kedvelik leginkább, ez derült ki egy nemrég készített internetes felmérésből. De nézzük, kik állnak a negyedik és ötödik helyen! A Borászportál internetes bormagazin által 2011 őszén készített közel 4000 fős online kutatás a borfogyasztási és borvásárlási szokásokat mérte fel. Hazánkban első ízben készült Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Megvan a Magyar Borok Mestere

Több mint 130 borászat 284 bort nevezett a Magyar Borklub által első alkalommal szervezett Magyar Borok Mesterei országos fajta borversenyre és fogyasztói tesztre. A szervezők ezt mintegy két hónapi munka után sikerként könyvelték el, de a mezőnyről csak a szakmai zsűri nyilatkozhatott a kellő súllyal Az egyik budapesti étteremben megtartott Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A bor filozófiája Kántor Endre tolmácsolásában

Kik azok, akik a vacsora mellé szolgálják nekünk a száraz vöröset vagy a félédes fehéret? A borászok azok, akiknek nem egy első csókot, sok kellemes beszélgetést és megannyi felejthetetlen kulináris pillanatot köszönhetünk. A bor filozófiája című könyvben egy-egy neves borász portréja rajzolódik ki előttünk. Az olvasó megismerkedhet ars poeticájukkal, világlátásukkal, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Megújul a Bikavér Ünnep

36 borászat zsűrizett bikavérei és az Egri csillag első évjárata, 18 étterem borokra kreált ételei a XV. Egri Bikavér Ünnepen, 2011. július 7. és 10. között Új helyszínre, az Érsekkertbe költözik Eger legnagyobb borfesztiválja, a Bikavér Ünnep. Az Egri bikavér a borvidék egyik legismertebb márkaneve, melyből évi 10 millió palack Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta