Befőzési naptár

Befőzési naptár

A befőzés mára már nem csak a tapasztalt könyhatündérek kiváltsága, bárki tehet el finom lekvárokat, befőtteket és szörpöket télire. De minek mikor is van a szezonja? Június bodzavirág egres (piszke) eper málna rebarbara spárga szeder Július cukkini cseresznye meggy ribiszke sárgabarack sárgadinnye tök uborka Augusztus görögdinnye körte őszibarack paprika paradicsom Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Lekvárvásár grillezéshez, palacsintához és fagyira

Itt a grillszezon, és pár remekmű, ami igazán feldobhatja a parázson sült finomságokat. Grillezéshez alkottam lekvárokat. Próbáljátok ki, lekvárvásár a neten! A kerti grillezés legfőbb szereplője a finom étel. A grillezett húsok unalmasak, ha nem pácoljuk be megfelelően. A megsütött húsok finom és különleges kiegészítője a zöldségekből és gyümölcsökből készült Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A lekváros kenyér vajjal egészséges!

A lekváros kenyér finom kiegészítője mindennapjaink étkezéseinek. Azt azonban kevesen tudják, hogy a lekvár vajas kenyérrel egészséges. A szervezet számára létfontosságú vitaminok közül az A–, D–, E– és K–vitamin csak zsiradékban képes feloldódni. Sokan kedvelik a gyümölcsízekkel, illetve dzsemekkel megkent kenyeret, de a hagyományos módon fogyasztott gyümölcsök vitamintartalmának jelentős része Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Gyümölcsöt a lekvárba!

Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár a Kecskeméti Konzervgyárba látogatott, ahol megkezdték a Magyar Élelmiszerkönyv emelt szintű szabályozásának megfelelő, magas hozzáadott értékű lekvárok rendszeres gyártását. A Vidékfejlesztési Minisztériumban készül a Magyar Élelmiszerkönyv szabályrendszerének átalakítása. Az érvényben lévő szabályozás kiegészül a magyar hagyományokra, illetve a magasabb szintű minőségi elvárásokra alapozott Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta