A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Táplálkozz egészségesen étteremben is

Diétázol vagy egyszerűen nem ízlenek az összetett ételek és mégsem utasíthatsz vissza egy meghívást egy luxus étterembe? Tanuld meg, hogyan és mit rendelj… Ha különleges ünnepekkor van egy baráti találkozód vagy esetleg üzleti vacsorára vagy hivatalos és „kényszerítve” vagy, hogy egy elegáns étterembe menj ahol összetett és egzotikus ételeket szolgálnak Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogyan távolítsd el a vízfelesleget a szervezetedből?

A víznek a szervezetben maradása problémát jelent a nőknek (akik nem bírnak lefogyni) és a férfiaknak egyaránt. A legtöbben küzdünk a dagadt boka, a lábfájás vagy az erős felfúvódás érzésével, még akkor is, ha nem fogyasztunk túl sok vizet. Vannak gyógyszerek, amelyek segítenek a vízfelesleg eltávolításában, ugyanakkor vannak természetes vizelethajtók, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Dobd fel magad árpakúrával!

Az árpakúrát Japánban fejlesztették ki több évvel ezelőtt. Tudjuk, hogy a japánok egészségesen táplálkoznak, és formában tartják magukat, azonban szükségük volt egy csodanövényre, ami felfrissíti és erőt ad. Egy japán orvos megvizsgálta a zöld árpalé hatását családján, és azt tapasztalta, hogy egy általános frissítőszer, amely vitalitást ad a szervezetnek. Az Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogyan kombináljuk okosan ételeinket?

Leggyakrabban véletlenszerűen választjuk ételeinket, anélkül, hogy átgondolnánk, mit mivel társítunk. Ha pedig diétázunk, jobban figyelünk a mennyiségre és a kalóriákra, mint az ételek minőségére. Ezt pedig nagyon helytelenül tesszük, mivel egyes készítmények vegyítése rossz hatással van a szervezetünkre, lelassítja az anyagcserét, elhanyagolja a kálcium bevitelt, és az ételek nehezen emészthetővé Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Ismerd meg az 1-es számú ellenséget: a zsírt

Hogy esélyed legyen a zsír elleni küzdelemben, nagyon jól informáltnak kell lenned. Gondolom érthető, hogy nem nyerhetsz, ha nem ismered az ellenséged, a szervezetre gyakorolt hatását és a veszélyességét. Tudnod kell elsősorban, hogy többféle zsír létezik és nem mindegyik káros. Ismerned kell a koleszterinszint értékeit és meg kell próbálnod normál Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Az édességek és a cukorbetegség

A diabétesz egy súlyos betegség. Akik ebben szenvednek, felteszik a kérdést a kezelőorvosuknak, hogy fogyaszthatnak-e édességeket. Erre a kérdésre nem létezik olyan válasz, amely mindenkire érvényes lenne. A legfontosabb dolog, amire figyelnünk kell, ha érintettek vagyunk: a vércukorszintet mindig optimális értékek közt kell tartanunk. Táplálkozzunk kiegyensúlyozottan! Azon túl, hogy az Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogyan erősítheted gyermeked ellenállóképességét?

A gyerekek sok káros baktériummal kerülnek érintkezésbe minden nap. A csempe a fürdőszobában, az iskolapadok, a játszótársak piszkos kezei, mindezek betegségek okozói lehetnek, amelyek csökkentik a gyerek ellenállóképességét. A kicsiknek szükségük van szüleikre a káros organizmusok elleni harcban, amelyek megbetegíthetik őket. A következőkben néhány tanácsot adunk a geyrmek immunitásának megerősítéséhez. Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Vitaminok – a pattanások ellenfelei

A modern kutatások megállapítják, hogy a táplálkozásnak és a stressznek fontos szerep jut a pattanások megjelenésében. Lassuk hogyan segít a vitaminfogyasztás ezek megakadályozásában. A vitamin Az A-vitamin befolyásolja a faggyúmirigyek működését, csökkentve a faggyútermelést. Fő A-vitamin forrás a máj, a halak, a sajt és a tojás. A béta-karotin szintén fontos, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A modern étrend elősegíti a pattanások kialakulását

A keletiek régóta figyelmeztetnek arra, hogy étrendünk nagy hatással van az egészségünkre. Most a nyugati táplálkozás-szakértők is megerősítik ezt. Egy nemrég készült tanulmány szerint a helytelen táplálkozás kiválthatja a pattanások megjelenését. A tizenévesek fő problémáját, a pattanásokat az étrendjük okozza, állítják a táplálkozási szakértők. És itt nemcsak a csokoládéról vagy Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

E-k, avagy káros adalékanyagok? – 1.rész

E252, E213, E120. Közömbösen olvasunk ezen anyagokról az élelmiszerek címkéjén, és nem is sejtjük, hogy veszélyesek lehetnek az egészségünkre. Mi is rejtőzik az E betűk mögött? Milyen hatással vannak az egészségünkre? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre keressük a választ. Az élelmiszer-adalékanyagokat már évek óta használják. Az élelmiszereket kezdetben sóval, cukorral Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta