A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogy kerül vissza a magyar szürke az asztalra?

A mai magyar konyhában csak 5%-ot tesz ki a marhahús-felhasználás, és ennek is csak egy kis töredéke a szürkemarha hús. A szürkemarha méltatlanul esett ki a magyar kultúrából és gasztronómiából, pedig a múlt század fordulóján nem volt olyan szakácskönyv, ami ne lett volna tele őshonos fajtánkból készült ételek receptúráival, ami Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hamarosan kinyílik az édesség birodalmának kapuja – Édes Napok csokoládé- és édességfesztivál

Szerencsére idén is lesz lehetőségünk megkóstolni a legkülönlegesebb hazai és külföldi finomságokat. Szeptember 20-án nyit az Édes Napok csokoládé- és édességfesztivál a Budai Várban, ahol belekóstolhatunk a csokoládékészítésbe és ízlelgethetjük a már kész termékeket kellemes zenei kíséretében. A tavalyi fesztivál szakmai és közönségsikert is aratott. Az előzetes jelentkezések száma és Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Lehet, érdemes és jó egészségesen élni!

Óriási terített asztallal várják azokat, akik június 3-án ellátogatnak a IX. Napfényes Fesztiválra. Helyszín: Városliget, PeCsa Music Hall Napi ajánlat : „Testi-lelki-szellemi egészség menü” előétel: egy kis kóstoló a több mint 50 kiállítónk kínálatából főétel: egy tartalmas előadás (á la Prof. Dr. Bagdy Emőke, Bóna László, Paksi Zoltán, Tarr Bence Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Újborok és sajtok hétvégéje – VIII. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál

Immáron nyolcadik alkalommal rendezték meg november 26-27-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeumnak is helyet adó, városligeti Vajdahunyad várában az Újbor és Sajt Fesztivált, ahol az érdeklődőknek lehetősége nyílt megkóstolni hazánk legkiválóbb újborait és kézműves sajtkülönlegességeit. A kulináris élvezetek hétvégéje Hazánkban kivétel nélkül, minden hónapban lehetőséget adnak a rendezvényszervezők az ízlelőbimbók kényeztetésére. Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta