A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Telefonos segítséggel főznek a Tóth lányok

Kell a titkos összetevő a húslevesbe, vallják a Tóth lányok! Vera és Gabi rengeteg elfoglaltságuk miatt mostanában nagyon kevés időt tud együtt tölteni, de ha a nővérek egyszer találkoznak, mindig kifőznek valamit. A lányok ezúttal húslevest készítettek, amihez édesanyjuktól kértek telefonos segítséget, mert állítják: a leves csak úgy jó, ahogy Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogyan készítsd el a legjobb kuszkuszt?

A kuszkusz egy tipikus afrikai étel, amelyet hosszan őrölt gabonából készítenek, és különlegesen fűszerezve, hússal, zöldséggel vagy akár gyümölccsel eszik. Marokkóban például olyan búzadarát használnak, melyet darabosra őrölnek, majd gőzön főznek. Ez a módszer nagyon hosszadalmas és fárasztó, mert azt a darabos grízt többször meg kell főzni, hogy megfelelő állaga Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Milyen az eredeti svédasztal?

A svédasztal kifejezés nagyon elterjedt, de lássuk honnan is jutottunk el a napjainkban használt formájáig. A szó erdete A svédek szempontjából a svédasztal kifejezés – smorgasbord – egy összetett szó, melynek első része, a smorgas szendvicset jelent, második része pedig, a bord, asztalt. Milyen az eredeti a svédasztal? Konyhai értelemben Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Miért és hogyan főzzünk gőz fölött?

A gőz fölött való főzés egészséges, ha zsiradék nélkül akarunk ételt készíteni. Ugyanakkor, az ételek megőrzik a természetes színüket, aromájukat és az értékes tápanyagokat is.  A gőz fölötti párolással a tápanyagok megmaradnak az ételben, de az ételnek a szokásostól eltérő illata lehet. A zsiradék nélküli ételek és a csirke valamint Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta