A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Miért fogyasszunk több kelkáposztát?

A kelkáposzta egyik legegészségesebb zöldségünk, ami nagyszerűen kiegészíti a téli zsíros/nehéz táplálkozást. Természetesen a vegetáriánusok és a diétázók étrendjéből sem kellene hiányoznia. Milyen a jó kelkáposzta? Akárcsak a többi leveles zöldség esetében, a fejnek keménynek kell lennie, a leveleknek pedig egészségeseknek. A levelek színe változhat a sötétzöldtől a világosig. Figyeljünk Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Kelkáposzta, a csonterősítő vitaminforrás

A kelkáposzta egyik legismertebb tulajdonsága, hogy remek csonterősítő. Kalciumtartalmát a szervezet ideálisan tudja hasznosítani a magnéziummal és a káliummal együtt, ráadásul szabályozza a vérnyomást, valamint jótékonyan hat a szívizom működésére. A kelkáposzta (a káposztafélékkel egyetemben) kitűnő rákellenes élelmünk. A növényben nagy mennyiségű béta-karotint találunk. Ez lényegesen elősegíti az immunrendszer működését, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta