A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogy kerül vissza a magyar szürke az asztalra?

A mai magyar konyhában csak 5%-ot tesz ki a marhahús-felhasználás, és ennek is csak egy kis töredéke a szürkemarha hús. A szürkemarha méltatlanul esett ki a magyar kultúrából és gasztronómiából, pedig a múlt század fordulóján nem volt olyan szakácskönyv, ami ne lett volna tele őshonos fajtánkból készült ételek receptúráival, ami Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A magyar dió a legjobb minőségű a világon!

A magyar diónak párja nincs a világon! A beltartalmi értéke ugyanis magasabb, érése koraibb, mint a világ vezető fajtáinak. Ezért is indokolt, hogy megelőzzük a diófákra is veszélyes stressz betegségeket. Az Állami Gyümölcstermesztési Kutatóintézet Diótanácskozásán többek között kiderült, tavaly 3 új kórokozója ütötte föl fejét a magyar dióültetvényekben. A stressz Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A magyarok kedvence a rántott hús és a sült burgonya

Túrós csusza, pörkölt, rántott hús és sült burgonya vagy esetleg palacsinta? Mind tipikusan olyan ételek, melyeket előszeretettel készítenek a magyar háziasszonyok. De vajon melyik kerül legsűrűbben a magyar családok asztalára? A Vénusz kíváncsi volt, hogy milyen ételeket készítettek leggyakrabban a magyarok, valamint mik a jellemző tendenciák a napraforgó-étolaj felhasználás során. Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Leveses nép a magyar

A hazai házitündérek inkább készítenek meleg ételt ételalapok, ízesítőkockák használatával, mint hogy étteremből rendelnének, így hetente háromszor-négyszer is jut idejük főzésre – derül ki a MAGGI friss felméréséből. A leves vasárnaponként szinte minden háztartásban kötelező fogás, de az otthonok kétharmadában egy héten többször is előkerül a merőkanál. Meleg étel az Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Magyar ember vacsorája

Minden, ami paprikás és minden, ami töltött vagy rakott, legyen szó csirkéről, gombáról, krumpliról vagy káposztáról, no és persze a gyöngyöző és aranysárga húsleves, ezek azok az ételek, amik a dobogón végeztek a Nekedterem és a Kitchen Aid Artisan közös felmérésén. A felmérésen, ahol közel 1500 embert kérdeztek meg kedvenc Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta