Egészséges táplálkozás: zsírok és olajok – 2. rész

A zsírok és olajok az élettani funkciók működtetői. Az étkezési zsiradékok táplálkozásunk nélkülözhetetlen elemei. A zsírok a szénhidrátok mellett a legfontosabb energiaforrásunk. A szervezetünk a zsiradékok nélkül nem tudna hozzájutni az esszenciális aminosavakhoz, és nem tudná felszívni a zsírban oldódó vitaminokat. Fehérjéhez kapcsolódva az idegrendszer és néhány szerv építőanyaga valamint Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Milyen étolajfajták vannak?

Az étolaj egyetlen modern konyhából sem hiányozhat, felhasználjuk a saláták, ételek, sültek és édességek készítéséhez. Bár az orvosok azt tanácsolják, hogy ne fogyasszunk sok étolajat, a legtöbben tudjuk, hogy nem lehet kihagyni az ételekből. El kell ismernünk, hogy zsíroknak is megvan a maguk szerepe… Nem minden étolaj káros, inkább a Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta