A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Az olasz konyha varázsa

Ha felidézzük a pizza reklámot, ahol Luciano Pavarotti Az asszony ingatag című áriával ad varázslatos hangulatot egy szerelmespár éttermi randevújának, talán mi is megfelelő „itáliás” életérzéssel láthatunk a legkedveltebb olasz fogásokhoz. Tészták és pizzák olasz módra Az olasz étkezési szokások egészen a Római Birodalomig vezethetőek vissza, és persze a hamisítatlan Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Olasz ételek és étkezési szokások

Antipasti, assaggio di primi, primo, secundo… így kezdődik az olaszok étlapja. Folytatódik sajttal, desszerttel, borral és kávéval. A következőkben adunk néhány információt az olasz konyháról. Hétköznapi étkezési szokások az olaszoknál Az olaszok sokat esznek és élvezettel. Nem meglepő, hogy konyhájuk sokféle ételből áll. A makaróni és rizs, sült hús és Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Olaszország – a makaróni országa

Fettuccine, rigatoni, tortellini és ravioli. Az olasz tészták méltán világhírűek, de mi is rejlik a nevek mögött? Bevezetünk téged az olasz makarónik és szószok világába. Olasz tészták Olaszországban többféle makarónit szolgálnak fel: • Fettuccine – hosszú, vékony spagetti. Az olaszok Alfredo szósszal, vagy pácolt szósszal kedvelik. • Rigatoni – apró Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta