A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Húsos finomságok és az ő titkaik

Irigyled azokat, akik ízletes fogásokat készítenek szinte bármiből? Tarts velünk és fedezd fel az ínyencek kedvenc ételeinek néhány jól őrzött titkát. A nyelv Mielőtt a nyelv feldolgozásra kerülne, előbb meg kell főzni. Többszöri langyos vizes átmosás után, megdörzsöljük kukoricával, hogy a felületéről minden szennyeződés eltávolodjpn, és egy hidegvízzel teli edényben, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Másnaposság elleni módszerek

Ünnepekkor különösen fennáll a veszélye annak, hogy belefeledkezve a programokba és a beszélgetésekbe kicsit többet iszunk a kelleténél. Íme néhány kipróbált trükk másnaposság ellen. Amikor úgy érzed, hogy szétrobban a fejed, és nem bírod tovább, tudd meg, hogy megszabadulhatsz a másnaposságtól, a következő tanácsokat követve: Fokhagymás petrezselyem Darálj le 2-3 Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Milyen burgonyát válassz az ételekhez

Megpróbáltál valaha burgonyapürét készíteni, de a burgonya sehogyan sem tört össze, vagy esetleg a  paprikással volt gondod, amiben a gurgonya teljesen szétmálott? Ez azért történik, mert nem tudod milyen ételhez melyik fajta burgonyát kell használni. Íme egy pár tanács. ? Főzelékeknek vagy paprikáshoz a vörös héjú burgonyát használd, biztosan nem Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Torta bevonás marcipánnal 10 lépésben

A torta bevonása marcipánnal meglehetősen nehéz folyamat, ami mesteri szakértelmet igényel, de szeretnénk segíteni, hogy megtanuld mi mindenre kell figyelned.  1. Vesszük a marcipánt és arra a felületre tesszük, ahol formázni szeretnénk, a felületet beszórjuk előzőleg porcukorral. Nem használunk keményítőt, mert az a marcipánnal való érintkezés nyomán erjedést okoz. 2. Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Konyhai trükkök és ételkészítési praktikák

Bármilyen járatos is legyél a gasztronómia művészetében, előfordul, hogy egy étel nem sikerül finomra, vagy nem úgy néz ki, ahogyan szeretted volna. Csak a hivatásos szakácsok tudják azokat a trükköket, amelyektől a te konyhád és ételeid is olyanná válhatnak, mint egy profi szakácsé. Az ötletkonyha.hu most elárul néhányat azon trükkök Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Tippek a vadhús elkészítéséhez

A vadhús igazi finomság, és ugyanakkor nagyon egészséges is, de elkészítése korántsem olyan egyszerű. Íme néhány tipp könnyítésképpen. Miért is olyan egészséges a vadhús? Először is zsírszegény, ami egy nagyon fontos szempont. Összetételében magas tápértékű fehérjék, értékes vitaminok és ásványi sók vannak. Ha nem vagy tapasztalt vadász, vadhúst kereshetsz különböző Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogyan vágjuk fel a sütőtököt?

Nagyon valószínű, hogy voltak már kellemetlen élményeid, amikor sütőtökből készítettél ennivalót. Ha pedáns személy vagy, aki ad a részletekre, az alábbi sorokban megtalálod azokat a technikákat, amelyek segíthetnek könnyebben elkészíteni a sütőtökös ételeket. A sütőtök felvágása, a magok eltávolítása és a tök meghámozása egy eléggé nehéz folyamat, de az alábbiakban Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Miért és hogyan főzzünk gőz fölött?

A gőz fölött való főzés egészséges, ha zsiradék nélkül akarunk ételt készíteni. Ugyanakkor, az ételek megőrzik a természetes színüket, aromájukat és az értékes tápanyagokat is.  A gőz fölötti párolással a tápanyagok megmaradnak az ételben, de az ételnek a szokásostól eltérő illata lehet. A zsiradék nélküli ételek és a csirke valamint Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta