A csokiszökőkút azon emberek konyháinak elengedhetetlen kelléke, akik szeretik magukat kenyeztetni. Ha eddig azt képzelted, hogy csak nagy alkalmakkor kóstolgathatsz finom csokoládéhullámokat, tudnod kell, hogy a csokoládékút egy elérhető tartozékká vált bárki számára.

A csokoládékút egy gyönyörű újdonság, ami a sztárok körében is igen kedvelt. Például Victoria Beckham karácsonyi ajándékai között is volt egy ilyen csodálatos „gépezet”, amit a férjétől kapott. De a csokoládékút bárkinek a konyhájában ugyanolyan jól megtalálhatja a helyét, aki kényeztetni akarja önmagát egy ilyen tartozékkal.

Abban az esetben, ha megunnád azt a sok csokoládét, nem kell a szekrény mélyére dugd a kútat: a gépezetet fel lehet tölteni túró vagy bármilyen más szósszal is. És akárhogy is, a csokit, lehet szezon szerint ízesíteni különböző gyümölcsökkel (eper, cseresznye, szőlő, stb.) vagy pörkölt diófélékkel. Lényegében egy nem túl nagy csokiszökőkút elég felolvasztani 3 csésze reszelt csokoládét egy csésze főzőolajjal: ha az olaj íze túl erős, és nem ízlik vagy nem a meghívottaid kedvére való, megpróbálkozhatsz élelmi lecitin, tejszín vagy folyékony hab összetétellel.

Léteznek nagykapacitású (2-3 kg-os) csokiszökőkútak, de ezek általában lakodalmak vagy más események alkalmával használatosak: saját konyhai használatra egy 1,5 l-es csokoládékút ajánlatos.