A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Milyen a jó bogrács?

A magyar nyár nem múlhat el bográcsozás nélkül. De hogyan válasszunk bográcsot, melyik a nekünk való, és egyáltalán…mire jó? A magyar ételek nagy része bográcsban is elkészíthető, ízük azonban összehasonlíthatatlan a gázrózsa felett kavargatott paprikáskrumpliéval vagy gulyáslevesével – ahogy a Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

13 étkezési tanács a nyaraláshoz

A nyaralás lehet élmény, de lehet rémálom is, ha elkapunk egy fertőzést vagy gyomorrontásunk lesz. Íme 13 tanács, amivel megelőzhetjük, hogy a gasztronómia tegye tönkre szabadságunkat! Ha például mediterrán vagy trópusi országokba van lehetőségünk eljutni, könnyen „gazdagodhatunk” bélrendszeri fertőzésekkel. Ezeket Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Karcsú lennél, mint a spárga?

A nyúlárnyéknak is gúnyolt spárganövény az egyik legegészségesebb zöldségnövényünk. Szezonban kihagyhatatlan fogás, amely az egész család egészségén javíthat. A zöldségfélék Liliaceae családjába tartozó spárga alacsony kalória- és szénhidráttartalmú, szinte teljesen zsírmentesen fogyasztható zöldség. Kedvező étrendi hatását magas rosttartalmának köszönheti, amely Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Milyen a jó limonádé?

A limonádéknak legalább 10% gyümölcsrészt kell tartalmazniuk. Kivétel a szőlőből készült limonádé, amelyben a minimális gyümölcstartalom legalább 30%. A limonádék receptúráit legcélszerűbb próbák útján meghatározni, hogy azt a keveréket találjuk meg, ami egyéni ízlésünknek legjobban megfelel. Általánosan elfogadott, hogy azt Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta