A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogyan előzhető meg a szalmonella fertőzés?

Lázzal, hasmenéssel, hányással járó kórképet hazánkban leggyakrabban szalmonella baktérium okoz. A fertőzésért többnyire a baromfihúsból, sertéshúsból, vagy nyers tojás felhasználásával készült, nem megfelelően tárolt vagy hőkezelt ételek felelősek, de a baktérium bármilyen élelmiszerre rákerülhet. A betegség a higiénés szabályok betartásával, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Borvacsora – Új gasztronómia műsor

Borvacsora – tájak, ízek, történetek címmel új gasztronómiai műsor indult az m1 televíziós csatornán: borászok, sztárséfek és ismert személyiségek részvételével könnyed vacsora keretében mutatja be Magyarország 22 borvidékének jellegzetes borait, gasztronómiai kultúráját. A decemberig hetente jelentkező műsort Nagy Sándor vezeti, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Spanyol olivabogyóval a jó alakért és az egészségért

A spanyol olivabogyó nem csupán egészséges, de a telítetlen zsírsavaknak köszönhetően jó alakunk megőrzéséért is felel, ráadásul a bőrünkre is jótékony hatással van. A tévhitek ellenére a spanyol olivabogyó 100 grammonként csupán 15 kalóriát tartalmaz, a népszerű nassolnivalók 450-550 kalóriájával Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Ezer dolláros luxuspizza

Ezer dolláros – 230 ezer forintos – luxuspizzákkal is szolgál egy New York-i étteremtulajdonos. Mi lehet benne? A borsos ár magyarázata, hogy rendkívül drága kaviárfajták is vannak a tésztán. Nino Selimaj a luxusétek kikísérletezője három hónapon át „pizzázott”, mígnem összevariálta Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta