A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Gasztrobloggerek a sérült gyerekekért

A születési károsultakon akar segíteni huszonhét gasztroblogger – köztük ízbolygó, mirelle konyhája, narancskonyha, nemisbéka, maxkonyhája – és a Gézengúz Alapítvány a Segítsüti elnevezésű kampányával, amelynek keretében huszonhét süteményt, tortát és más édességet árvereznek el az interneten. Március 31. és április Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Modern dekorációs ötletek Húsvétra

A húsvéti dekoráció legyen egyértelmű, figyelemfelkeltő, de semmiképpen sem túlzó. Van, akinek sikerült ezt megvalósítani – nem is akárhogyan. A húsvéti dekoráció igazán megszínesítheti az ünnepet, hiszen a vendégek, de a család is Húsvét-lázba kerülhet, ha a nappaliban elhelyezett nyuszik, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A zöldség-gyümölcs belülről is szépít

A zöldségek és gyümölcsök nemcsak egészségőrök, hanem szépítenek is – „belsőleg” alkalmazva, azaz például nem uborkás bőrpakolásként értve. A brit St. Andrews Egyetem kutatói hat héten át követték nyomon 35 ember zöldség- és gyümölcsfogyasztását, továbbá arcuk „külcsínének” alakulását, amelyről fotósorozatot Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Engedély kell a szarvasgomba-szedéséhez

A vidékfejlesztési minisztérium szerint engedély kell a triflák, vagyis a szarvasgomba fajok gyűjtéséhez 2013-tól kezdve. Jövőre csak eredményes képzés után és írásbeli engedély megszerzését követően gyűjthetők a földalatti gombák (összefoglaló néven triflák) – áll a vidékfejlesztési minisztérium közleményében. A rendelet Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Böllérmáj – A kapuvári ételkülönlegesség új névre vár

Viselje „feltalálója” nevét a böllérmáj – vetette fel a kapuvári különlegességnek szentelt fesztivál megnyitóján Németh Csóka Gábor, a rábaközi város alpolgármestere. Beszédében azt javasolta: minél több helyi vendéglő vegye fel étlapjára és tartsa kínálatában az ételt, mégpedig – Orbán József Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta