A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Kottra Éva – Újra bizonyított a magyar sommelier

Kottra Éva, az Olaszorsz?gban működő neves sommelier – borszakértő, barmaid és gasztronómiai újságíró, valamint wine writer, aki a rejtett gasztronómiai és önológiai kincsek felkutatásáról és annak ismertetéséről közismert, nemrégiben az olasz konyha legtehetségesebb mestereivel versenyzett egy élen a „FORCHETTA DI Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Asztalterítési és étkezési etikett

A viselkedési szabályok betartása, a felszolgálandó ételsor kiválasztása és annak megfelelő sorrendben való tálalása a jólneveltségnek a jele. Íme néhány asztalterítési alapszabály, melyek sokat segíthetnek. A kenyereskosárból kézzel vesszük ki a kenyeret, amit a kenyértányérra helyezünk, majd apró falatokat törve Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogyan terítsd meg a húsvéti asztalt?

A keresztények idén április 24-én ünnepelik Jézus feltámadását. A hagyományok eltérőek, azonban a finomságokkal teli húsvéti asztal sehonnan sem maradhat el. A háziasszonyoknak nehéz dolguk van a nagyhét alatt, ugyanis bár böjt van, nekik el kell készíteniük az olyan finomságokat, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta