Látványkonyhában készült pompás ételek, házilag füstölt balatoni halak, helyi lekvárok, mézkülönlegességek, biokrémek, csodás borok és primőrzöldségek vártak bennünket a siófoki Hotel Azúr Prémiumban.
A siófoki Hotel Azúr**** Wellness és Konferencia Szálloda, 7. születésnapján (2011. szeptember 1-én) új, exkluzív szárnnyal bővült, ebből az alkalomból vehettünk részt egy csodás wellness hétvégén, melyben természetesen 5 fogásos borvacsorát is volt szerencsénk megkóstolni.
siófoki Hotel Azúr**** Prémium |
A Hotel Azúr Prémium azon ritka szállodák egyike, ahol a szépség, a profizmus és a szeretetteljes venéglátás kézenfogva jár. Minden együtt van itt, ami felejthetetlen élményhez juttatja az ideérkezőket: csodálatos balatoni természet, modern design, személyre szabott wellness szolgáltatások, különleges gasztronómia.
A mindennapi nyüzsgő életből nem könnyű kiszakadni, ez a hely azonban mégis lehetővé teszi ezt, csak a pihenésre és feltöltődésre irányítja a figyelmet. Különleges belsőépítészeti megoldásaival egyedi, magával ragadó stílust teremt. Szobái és lakosztályai egyszerre modernek és kényelmesek.
Hatalmas wellness sziget csalogat
Az egyik legvonzóbb része a szállodának az 1800 m2 alapterületű wellness központ. Így ha valaki nem csak enni szeret, hanem wellnessezni is, akkor ezt érdemes kipróbálni! Úszó- és élménymedencék mellett rönkszauna, infraszauna, gőzfürdő, illat- só- és jégkamra, élményzuhanyok, balatoni panorámás szaunapark és különböző frissítő, kényeztető kezelések szolgálják a fáradt testű vendégek felüdülését.
1800 m2 alapterületű wellness központ |
A tradicionális thai masszázstól kezdve, a különböző spa kezeléseken át a belső utazás élményét biztosító AlfaSzféráig minden megtalálható. Ez utóbbi nekünk is teljesen új dolog volt, egy kékes fényben játsszó alfaágyat rejtő többdimenziós élményszobába csöppentünk, amely hangok, fények, melegség, és mozdulatok sajátos harmóniájával egyedülálló tudatállapotba varázsol bárkit. Tényleg hihetetlen, de így van.
AlfaSzféra – A belső utazás élménye |
Az AlfaÁgy egy különleges, szárny formájú ágy, amely ergonomikus kiképzésének köszönhetően átölel és megemel, segítségével minden érzékszervünk megtapasztalhatja a tökéletes harmóniát. Az ágyban elfeküdve többféle hang-programból választhatunk: szenzitív, standard, vagy intenzív (pörgősebb és lasssúbb) mely által különböző hatások érhetők el. Az élmény 25 percig tart, de az emberfia úgy érzi, mintha egy egész estét végigaludt volna. Garantáltan rá lehet kattanni, olyannyira pihenten ébred utána az ember.
A csodás borvacsora
Miután kiwellnesseztük magunkat, korgó gyomorral és nagy várakozással készülődtünk a borvacsorára, amely a szálloda 70 fős Opus éttermében várt ránk. Tudtuk, hogy csak jóban lehet részünk, hiszen a vacsorák alkalmával friss, helyi alapanyagokból, modern technológiával elkészített ötfogásos menüsorok fogyaszthatóak (nemzetközi konyhai kínálatból, az erősebb gourmet-fogásoktól egészen a könnyű vegeteriánus ételekig), melyekhez az étterem személyzete a Petrus borbárból kitűnő hazai és külföldi borokat ajánl.
70 fős Opus étterem |
Az Opus étterem különlegessége a látványkonyhában található úgynevezett „chef table”, amely 2–2,5 órás utazásra invitálja a kulináris élvezetekre vágyókat. A gasztronómia iránt érdeklődő vendégeket a chef, Süli János András invitálja saját territóriumába, ahol a rendelkezésre álló friss alapanyagokból a vendégekkel konzultálva, az igényeik szerint készülnek el a mesteri fogások.
A mi 5 fogásos menünk a következő volt:
Balatoni halkocsonya folyami rákkal
Béla és Bandi Balaton 2009
*
Almás gazpacho
*
Rétestésztában sült kecskesajt souffle lecsóhabbal
Konyári Rosé 2010
*
Kacsatorony angolzelleres meggyraguval burgonyapürével
Heimann Cabernet Franc 2008
*
Keserű csokoládés krémes málnaöntettel
Thummerer Egri muskotály 2010
Süli János András ízletes kreációkat álmodott meg a vendégsereg asztalára, az ételek nagyon izgalmas estét sejtettekek. Előételünk a balatoni halkocsonya folyami rákkal érdekes finomság volt. Az igazat megvallva ezt hamar felfaltuk, hiszen farkaséhesen érkeztünk a vacsorára. Alig vártuk, hogy érkezzen az első fogás, az almás gazpacho. Ez a zöldséges hideg leves egyszerűségével, almával kicsit megbolondított komplex ízvilágával kellemesen terelt tovább minket az est gasztronómiai élvezetei felé. Következhetett a rétestésztában sült kecskesajt souffle lecsóhabbal, amely mellé Konyári Rosét kaptunk. Tökéletes ízkavalkád volt a kettő együtt. Az est fénypontja ezután került az asztalunkra, amely után már egészen biztosan nem volt éhes senki: kacsatorony angolzelleres meggyraguval burgonypürével hozzá Heimann Cabernet Franc-ját ajánlották, és jól döntöttek. A különleges, karakteres bor passzolt a kacsához.
Keserű csokoládés krémes málnaöntettel |
És elérkezünk a desszerthez, az általunk oly nagyon kedvelt csokoládés finomsághoz. Amikor megláttuk, tudtuk, hogy imádni fogjuk. Rendes étcsokis krémes kozmopolita öltözékben, inkább csak díszítő jellegű málnaöntetekkel, de nem is hiányzott, hogy tocsogjon a szószban. Isteni volt az egész borvacsora, úgy ahogy volt! Tipikusan olyan, ahova, amiért a világ végéről is visszamegy az ember…
Snack bár |
Az este a vacsorával nem ért véget, levezetésképpen bowlingozni mentünk, ami felüdülés volt az 5 fogásos vacsora után. Kellemesen eltelve, jó hangulatban gurítottuk a golyót és csevegtünk, ismerkedtünk a többi újságíróval. Élményekkel gazdagon tértünk vissza pazar szobánkba, ahol még este is csodás kilátás nyílt a Balatonra. reggel frissen és üdén – szintén hatalmas várakozáásal – indultunk felfedezni a büféasztalos reggelit, melynek standard kínálata olyan ínyencségeket tartalmaz, mint a házilag füstölt balatoni halak vagy a bio sarok, helyilekvár-, méz-, biokrém- és primőrzöldség-kínálattal. A reggeli meleg ételei pedig az egyéni igények szerint a látványkonyhában készülnek el. Fantasztikus élmény volt a reggeli is!
És még mindig nem indultunk haza! Visszamentünk wellnessezni, jöhetett még egy kicsi gőzfürdő, rönkszauna, illat- só- és jégkamra. Délben pedig irány a snack bár, ahol helyben sütött pizzát falatoztunk. Ebéd után kimentünk a partra egy kicsit napfürdőzni. Majd újult erővel, élményekkel telve hazaindultunk. Felejthetetlen élményben volt részünk, mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy látogassanak el a siófoki Hotel Azúr Prémiumba!
Hotel Azúr**** Prémium
Cím: 8600 Siófok, Erkel F. u. 2/c
www.hotelazur.hu
info@hotelazur.hu
Tel: 84/501-400
Fax: 84/501-458