Mire kell figyelni a grillezésnél? Hogyan lesz egyszerűbb, hatékonyabb, na meg ugye élvezetesebb a sütögetés? Íme a tippek!

Íme a tippek a jó grillételek készítéséhez!

A pácolás

Használjunk porcelán vagy üvegtálat! Mivel a páclevek gyakran tartalmaznak valamilyen savas összetevőt, esélyes, hogy az aluminium vagy a fém edényekből fémes íz vagy esetleg valamilyen alkotóelem oldódik ki.

Az egyik legkönnyebb módon, légmentesen zárható, nagy műanyag zacskóban pácolhatjuk a tenger gyümölcseit, így a hűtő nem veszi át a halszagot.

A legjobb eredmény érdekében a húsokat és zöldségeket minden esetben teljes egészében be kell fednie a páclének.

A páccal teli tálat minden esetben hűtőben tároljuk, mert így elkerülhető a nem kívánatos baktériumok túlszaporodása.

Minél nagyobb adag húst pácolunk, annál hosszabb ideig kell tartania a folyamatnak. Míg a csirkemell-szeletek pácolásához elég 4-5 óra, addig egy teljes csirkét minimum 12 óráig kell a páclében tartani.

Az olajos, kevésbé savas pácokat nem kell feltétlenül kidobni, hanem sütés közben meglocsolhatjuk vele a húst.

Grilltippek a tálalás utánra

A kész sültekhez nem kell bonyolult, erőteljes ízű köretet készíteni, hiszen a pácolt húsok zamatát leginkább egy könnyű, pikáns szósz és friss zöldségek hozzák ki legjobban.

Ha a hús szárazabb típusú, tálaláskor érdemes valamilyen szósszal kínálni.

Ha a pácolás és sütögetés mellett már nem jut idő a szósz elkészítésére, válasszunk előre elkészített mártásokat.