Mire kell figyelni a grillezésnél? Hogyan lesz egyszerűbb, hatékonyabb, na meg ugye élvezetesebb a sütögetés? Íme a tippek!
Íme a tippek a jó grillételek készítéséhez!
A pácolás
Használjunk porcelán vagy üvegtálat! Mivel a páclevek gyakran tartalmaznak valamilyen savas összetevőt, esélyes, hogy az aluminium vagy a fém edényekből fémes íz vagy esetleg valamilyen alkotóelem oldódik ki.
Az egyik legkönnyebb módon, légmentesen zárható, nagy műanyag zacskóban pácolhatjuk a tenger gyümölcseit, így a hűtő nem veszi át a halszagot.
A legjobb eredmény érdekében a húsokat és zöldségeket minden esetben teljes egészében be kell fednie a páclének.
A páccal teli tálat minden esetben hűtőben tároljuk, mert így elkerülhető a nem kívánatos baktériumok túlszaporodása.
Minél nagyobb adag húst pácolunk, annál hosszabb ideig kell tartania a folyamatnak. Míg a csirkemell-szeletek pácolásához elég 4-5 óra, addig egy teljes csirkét minimum 12 óráig kell a páclében tartani.
Az olajos, kevésbé savas pácokat nem kell feltétlenül kidobni, hanem sütés közben meglocsolhatjuk vele a húst.
Grilltippek a tálalás utánra
A kész sültekhez nem kell bonyolult, erőteljes ízű köretet készíteni, hiszen a pácolt húsok zamatát leginkább egy könnyű, pikáns szósz és friss zöldségek hozzák ki legjobban.
Ha a hús szárazabb típusú, tálaláskor érdemes valamilyen szósszal kínálni.
Ha a pácolás és sütögetés mellett már nem jut idő a szósz elkészítésére, válasszunk előre elkészített mártásokat.