Ha már megvan a medvehagyma csokrunk, akkor csak azt kell eldönteni, mit készítsünk belőle. Na és hogyan? Íme egy kis segítség!

A medvehagyma leginkább frissen és nyersen jó, hiszen nem csak hogy a vitaminok maradnak meg benne így jobban, és majd tud érvényesülni szervezetünkben a jótékony hatása, de íze is ilyen módon a legintenzívebb.

A piacon, gyógynövényboltban is megvásárolhatjuk, de akár saját magunk is szedhetünk medvehagymát. Erről részletesen >> ITT << olvashatsz!

A főzéshez ép és kártevőktől mentes leveleket használjunk! A fonnyadtabbakat ne válasszuk, de ha a mi konyhánkban veszítené el frissességét a növény, tegyük mélyhűtőbe több csokorba szedve, így könnyebben elővehetjük legközelebb a szükséges mennyiséget.

Tavasszal érdemes betárazni belőle, hogy őszre és télre is maradjon valami finomságba.

A medvehagyma leveleit minden esetben mossuk meg, megmaradt szárait szedjük le!

Mit és hogyan készítsünk a medvehagyma hozzáadásával?

A medvehagymás ételek egyik legszebb tulajdonsága, hogy anélkül fogyaszthatunk „fokhagymát”, hogy hihetetlen szájszaggal kellene utána környezetünknek megbirkóznia. Emellett azért is szeretjük, mert egészséges, és színével megbolondítja az ételt. Vendégvásárhoz is tökéletes, de otthon, például egy szerlet pirítósra kenve a medvehagymakrémet, a tévé előtt is igazi élvezetet nyújt. Íme a két kedvencünk!

Lasagne medvehagymával >>>

Medvehagymakrém recept>>>

További recepteket pedig ITT találsz!