Eleged van már abból, hogy valamit mindig elrontanak a pizzádon? Naná, hiszen a házhozszállításnál az a fontos, hogy minél hamarabb kiszállítsák neked. Ha te magad csinálod, minden olyan lesz, ahogy szeretnéd.

A pizza elkészítése egyáltalán nem nagy ördöngősség. Csupán két óra, és kész is.

A pizza hozzávalói

1 kg liszt

2 csapott evőkanál só

1 evőkanál oregánó (szárított)

őrölt feketebors (ha lehet, akkor friss)

6 dl langyos víz

6 evőkanál olívaolaj

2 csomag szárított élesztő

2 teáskanál cukor

A házi pizza elkészítése

Szitáld le a lisztet, majd keverd hozzá a szárított oregánót, a frissen őrölt borsot és a sót is. Szórd bele egy tálba a cukrot és az élesztőt, keverd őket langyos víz hozzáadásával simára. Majd öntsd hozzá az olivaolajat, amivel szintén keverd el.

Házi robotgéppel vagy a kenyérsütő gép dagasztó programjával keverd össze az élesztős, olajos vizet a fűszeres liszttel.

Figyelj rá, hogy először az alacsony fokozatot használd, és csak azután húzz bele, és kapcsolj magasabb fokozatra. A hozzávalók összedolgozása akkor kész, ha hólyagosan sima lesz a pizza kevert tésztája.

Egy kicsit még dolgozhatsz rajta kézzel, aztán lehelet vékonyan kend meg olivaolajjal, hogy emgelőzd a kiszáradást. Takard le mondjuk konyharuhával, tedd meleg helyre, és egy jó háromnegyed órán keresztül hagyd, hogy keljen.

Gyúrd át a tésztát, és oszd négy részre. Nyújtsd ki, körül-belül fél centi vastagra hagyd, így lesz finom, ropogós, de laktató a pizzalapod. Kend ki a tepsit vagy a sütőlapot olivaolajjal, és tedd rá a tésztát.

Készítsd el a pizzaszószt!

Miután megpirítottad a hagymát az olivaolajon, tedd hozzá a paradicsomot. Adj hozzá oregánót, borsot, sót, bazsalikomot és fokhagymát! Miután összerottyant, vedd le a tűzről, és tedd rá a pizzalapra. Adhatsz még hozzá sonkát, gombát, bacont, de akár mozzarellát is, vagy sima trappista sajtot is reszelhetsz a pizza tetejére. Ha szereted a csípőset, tegyél a pizzaszószba egy kis chili paprikát!

220 fokos sütőben süsd körül-belül 20-25 percig, így kerülhet feltétekben gazdag és ropogós pizza az asztalra.