Nagyon valószínű, hogy voltak már kellemetlen élményeid, amikor sütőtökből készítettél ennivalót. Ha pedáns személy vagy, aki ad a részletekre, az alábbi sorokban megtalálod azokat a technikákat, amelyek segíthetnek könnyebben elkészíteni a sütőtökös ételeket.

A sütőtök felvágása, a magok eltávolítása és a tök meghámozása egy eléggé nehéz folyamat, de az alábbiakban bemutatunk egy olyan módszert, amellyel könnyedén el tudod végezni ezeket a műveleteket. Próbálj vékony szeleteket vágni a héjjal együtt, hogy finom köretet tálalhass.

Első lépés

Használj egy nagy konyhakést a sütőtök felvágásához. Hogy könnyebb legyen, használd a tökön lévő barázdákat útmutatóként.

Második lépés

Használj egy fém kést, amellyel eltávolítod a magvakat az egyik szeletről. Pucold le a magokat, és ismételd meg az eljárást a többi szeleten is.

Harmadik lépés

Helyezd el a sütőtököt egyenesen és használj egy nagy és éles kést a héj eltávolítására, minden szeletet pucolj meg egyenként ha szükséges.