Nagyon valószínű, hogy voltak már kellemetlen élményeid, amikor sütőtökből készítettél ennivalót. Ha pedáns személy vagy, aki ad a részletekre, az alábbi sorokban megtalálod azokat a technikákat, amelyek segíthetnek könnyebben elkészíteni a sütőtökös ételeket.
A sütőtök felvágása, a magok eltávolítása és a tök meghámozása egy eléggé nehéz folyamat, de az alábbiakban bemutatunk egy olyan módszert, amellyel könnyedén el tudod végezni ezeket a műveleteket. Próbálj vékony szeleteket vágni a héjjal együtt, hogy finom köretet tálalhass.
Első lépés
Használj egy nagy konyhakést a sütőtök felvágásához. Hogy könnyebb legyen, használd a tökön lévő barázdákat útmutatóként.
Második lépés
Használj egy fém kést, amellyel eltávolítod a magvakat az egyik szeletről. Pucold le a magokat, és ismételd meg az eljárást a többi szeleten is.
Harmadik lépés
Helyezd el a sütőtököt egyenesen és használj egy nagy és éles kést a héj eltávolítására, minden szeletet pucolj meg egyenként ha szükséges.