A limonádéknak legalább 10% gyümölcsrészt kell tartalmazniuk. Kivétel a szőlőből készült limonádé, amelyben a minimális gyümölcstartalom legalább 30%.

A limonádék receptúráit legcélszerűbb próbák útján meghatározni, hogy azt a keveréket találjuk meg, ami egyéni ízlésünknek legjobban megfelel. Általánosan elfogadott, hogy azt hívjuk limonádénak, amiben víz + 10…30% gyümölcshányad és kereken 100….150mg/L hozzáadott citrom van (aszkorbinsav) az oxidáció megelőzése céljából. A hozzáadott sav és édesítők mennyiségét szintén kóstólgatással érdemes kitalálni, felturbózhatjuk limonádénkat gyógynövény- és fűszerkivonatokkal.

kivis-citromos limonádé

Limonádék előállítása során számos lehetőség nyílik a különfére kombinációkra. Az előállító ötletgazdaságának gyakorlatilag semmi sem szab határt. Különböző gyümölcs- és gyógynövény limonádékkal bármelyik családtagunkat elkápráztathatjuk.

LIMONÁDÉ RECEPTEK >>