Megpróbáltál valaha burgonyapürét készíteni, de a burgonya sehogyan sem tört össze, vagy esetleg a paprikással volt gondod, amiben a gurgonya teljesen szétmálott? Ez azért történik, mert nem tudod milyen ételhez melyik fajta burgonyát kell használni. Íme egy pár tanács.
? Főzelékeknek vagy paprikáshoz a vörös héjú burgonyát használd, biztosan nem fog szétfőni!
? A boeuf-salátához is vörös héjú burgonyát vegyél, megtartja a formáját és állagát főzés után is.
? Héjában sült burgonyához a fehér héjú burgonya a legjobb, ez a fajta a legízletesebb így elkészítve.
? Ha főzni akarod a burgonyát, például burgonyasalátához, keresd az új burgonyát amely kissebb vagy a vörös héjút.
? Sült hasábburgonyához – ha azt akarod hogy puha legyen a ropogós héj alatt, akkor fehér héjú burgonyát válassz. Ha pedig azt akarod, hogy vékonyra és egyenletesre vaghasd, de ropogós legyen, akkor vörös héjú burgonyát vegyél.
? Burgonyapüréhez ne használj soha újburgonyát vagy vörös héjú burgonyát. A fehér héjú burgonya a legjobb, mert könnyen megtörik és puha, ízletes pürét készíthetsz belőle.
? A parasztos burgonyasalátához hasznáj vörös héjú burgonyát, ha azt akarod, hogy ne törjön szét, ha pedig ízletesnek akarod, akkor a fehér héjú burgonyát válaszd.
? Leveshez vörös héjú burgonyát is lehet használni, de a fehér héjú burgonya is nagyon jól megy, még akkor is ha megtörik a főzés ideje alatt.
? Ne felejtsd el, hogy a burgonyát sóval kell megfőzni, hogy jó ízű legyen. Ahhoz, hogy még ízletesebb legyen, főzésnél vagy sütésnél adj hozzá kevés rozmaringot és csilit.