Mikor az utolsó száz méteren vagy, és úgy látod, hogy a húsvéti készülődés nem úgy zajlik, ahogy szeretnéd, érzed, amint előjön a nyugtalanság érzése. És így az ünnep, ami békét kellene, hogy hozzon, a bosszankodás forrásává változik. Betartva húsvéti javaslatainkat, átléphetsz ezen a holtponton.

Íme, egy egyszerű menü és néhány tanács, hogy stressz nélkül élvezhesd a húsvéti ünnepet.

Legyünk őszinték: az ünnepi menük megszervezése sok idegességgel járhat. Mindannyian tudjuk, milyen érzés kapkodni, hogy minden időben kész legyen. A konyhához legyünk kötve, miközben a többiek lazítanak a szomszéd szobában. Lennie kell egy egyszerűbb megoldásnak, nem igaz?

Van is. Sokat számít, hogy az ételek nagy részét előre elkészítsd, így nyugodt maradhatsz az étkezések során. Ezt szem előtt tartva, ismertetünk egy menüt, ami nagyrészt elkészíthető előre.

A fő fogás a sült bárány. Ha a bárányhúst kiegeszíted egy brokkoli salával, ami egyszerre készíthető a sülttel, tökéletesen megfelel ebédnek. Ha szeretnél valami laktatósabbat, készíts hozzá tepsiben sült krumplit, amit szintén előre megsütsz és evés előtt épp csak beteszed kicsit a sütőbe melegedni. Készíthetsz kovásztalan kenyeret ésegy változatos húsvéti kalácsot is. Ha egyszerű desszertet szeretnél válassz egy muffint és süsd meg Húsvét előtt pár nappal.

Tedd félre az aggodalmakat, és töltsd el kellemesen a húsvéti ünnepeket!