Sok olyan élelmiszer van, melyet amint elfogyasztottál, feltölt energiával. Tudd meg, hogy melyek azok az ételek, amelyek formában tartanak!
Mielőtt elárulnánk, hogy melyek az energizáló élelmiszerek, el kell mondanunk, hogy ezeket bizonyos órákban és bizonyos mennyiségben kell fogyasztani. Semmiképpen se hagyj ki étkezéseket – a szervezetnek folyamatosan szüksége van „üzemanyagra”. Az élelmiszerek nagy mennyiségű fogyasztása serkenti az inzulin termelését, és így növelni fogja a zsír tárolását is a testben.
Melyek az energiadús ételek?
A szénhidrátok, fehérjék és zsírok a kalória forrásai, amelyből keletkezik az „üzemanyag” a szervezet számára. A vitaminok és ásványi anyagok viszont nem termelnek energiát, bár részt vesznek a tápanyagok energiává való átalakulásának folyamatában.
A legtöbb energiát adó élelmiszerek azok, amelyek gazdagon tartalmaznak szénhidrátokat, fehérjéket, antioxidánsokat, rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat. Ezen anyagoknak optimális kombinációja egész napra ellát energiával.
A legtöbb energiát nyújtó élelmiszerek
? édes burgonya
? paprika
? citrom
? teljes kiőrlésű gabona
? zab
? borsó
? dinnye
? mangó
? spenót
? lazac
? dió
? paradicsom
? szója
? áfonya
A kombinációk lehetősége végtelen, szóval kívánunk neked egy energiával és egészséges élelmiszerekkel teli napot!