A vadhús igazi finomság, és ugyanakkor nagyon egészséges is, de elkészítése korántsem olyan egyszerű. Íme néhány tipp könnyítésképpen.

Miért is olyan egészséges a vadhús? Először is zsírszegény, ami egy nagyon fontos szempont. Összetételében magas tápértékű fehérjék, értékes vitaminok és ásványi sók vannak.

Ha nem vagy tapasztalt vadász, vadhúst kereshetsz különböző üzletláncokban is.

A vadhús elveszti jellegzetes kesernyés szagát és ízét, ha 2-3 órára ecetes vízbe tesszük

(1 evőkanál ecetet téve 1 liter vízhez), amelyhez fűszereket adunk (koriander, kakukkfű, majoránna, fahéj, boróka, szemes bors, babérlevél, szegfűbors). Az ecetet lehet helyettesíteni borral is. A fűszerek mellett pácolhatod vöröshagymával, fokhagymával.

A páclevet először fel kell forralni, majd utána ha lehült bele tenni a húst körülbelül 2-3 napig. Közben néha forgasd meg. Ezt a keveréket felhasználhatod a hús elkészítésénél is.

Az elejetett szárnyasoknak (fogoly, császármadár, vadréce, siketfajd) kitépjük a tollait, a maradékot pedig késsel eltávolítjuk.

Ezután megperzseljük, és kukoricaliszttel vagy fűrészporral megdörzsöljük.

Később eltávolítjuk a belsőségeket, és egy órát vízben áztatjuk.

A hús így fehér, lágy és nedvdús lesz.