A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Az egészséges nyúlhús

Beköszöntött a tavasz, elérkezett április, közeleg a húsvét. A böjti időszak alatt és a megújulás évszakában mindannyian többet törődünk az egészségünkkel, és sokan változatosságra vágyunk. Az egészséges nyúlhús Talán az ételfogyasztásunkra jellemző ez a leginkább, hiszen napjainkban egyre nagyobb jelentőséget kap az egészséges konyha. Így válnak egyre ismertebbé, népszerűbbé és Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Egészséges táplálkozás: makro ásványi anyagok – 5. rész

Az ásványi anyagok nélkül a vitaminok semmilyen jótékony hatása nem tud érvényesülni. Ha ásványi anyagok nincsenek jelen, a vitaminok nem képesek működni, a szervezet nem tudja asszimilálni, beépíteni őket. Az ásványi anyagok fontosságát az is jelzi, hogy míg a szervezet képes néhány vitamin előállítására, ásványi anyagokat nem tud szintetizálni, azokat Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Egészséges táplálkozás: vízben oldódó vitaminok – 4. rész

A vitaminok oldhatóak lehetnek zsírban vagy vízben. Míg a zsírban oldódó vitaminok hosszabb időre is képesek raktározódni a szervezetben, a vízben oldódó vitaminokból csak pár napos készlettel rendelkezünk, ezért naponta kell fogyasztanunk. B1-vitamin Főleg a szénhidrátok anyagcseréjében játszik szerepet, serkenti a memóriát, megelőzi az idegkárosodást, csökkenti a cukoréhséget. A gerincvelő Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Egészséges táplálkozás: mikro ásványi anyagok – 6. rész

Az ásványi anyagok fontosságát jelzi, hogy míg a szervezet képes néhány vitamin előállítására, ásványi anyagokat nem tud szintetizálni, azokat kívülről kell bevinni táplálkozás révén. Vizsgáljuk most meg az ásványi anyagok második csoportját, a mikroelemeket. Vas Fontos szerepe van a sejtlégzésben, a vérképzésben. A megfelelő mennyiségű vas hozzájárul a szervezet energiaellátásához, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Egészséges táplálkozás: zsírok és olajok – 2. rész

A zsírok és olajok az élettani funkciók működtetői. Az étkezési zsiradékok táplálkozásunk nélkülözhetetlen elemei. A zsírok a szénhidrátok mellett a legfontosabb energiaforrásunk. A szervezetünk a zsiradékok nélkül nem tudna hozzájutni az esszenciális aminosavakhoz, és nem tudná felszívni a zsírban oldódó vitaminokat. Fehérjéhez kapcsolódva az idegrendszer és néhány szerv építőanyaga valamint Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Egészséges táplálkozás: zsírban oldódó vitaminok – 3. rész

A vitaminok olyan tápanyagok, amelyek energiát nem szolgáltatnak, a szervezet működéséhez mégis elengedhetetlenül fontosak. Mivel szervezetünk nem tudja előállítani ezeket az anyagokat, ezért minden nap biztosítani kell az étrendünkön keresztül bejutásukat. Egyik részük zsírban oldódik (az A-, D-, E- és K-vitamin), ezek hosszabb időre is képesek raktározódni a szervezetben. Ezért Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta