A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Magas vérnyomás

A magas vérnyomás gyakori betegség, Magyarország felnőtt lakosságának 15-20 százalékát érinti. Az évekig tartó tünet- és panaszmentes időszak után alakulnak ki a súlyos szövődmények, melyek halálhoz is vezethetnek. Vérnyomás A vérnyomás alatt azt a nyomást értjük, amit az áramló vér az erek belső falára kifejt. Szabályozását összetett vezérlőrendszer végzi, amelynek Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

6 fontos változás az életedben

Minden újév kezdetén megfogadjuk, hogy egészségesebben étkezünk, hogy lefogyunk és sportolunk. Íme, az alábbiakban bemutatunk 6 fontos változást, amit véghezvihetsz az életedben! Ha ezek közül, legalább 3-at sikerül megvalósítanod, jó úton vagy! 1. Tegyél naponta minimum 20 percnyi sétát! A sovány és egészséges emberek többsége, naponta legyalogol 30 perc és Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Hogyan kombináljuk okosan ételeinket?

Leggyakrabban véletlenszerűen választjuk ételeinket, anélkül, hogy átgondolnánk, mit mivel társítunk. Ha pedig diétázunk, jobban figyelünk a mennyiségre és a kalóriákra, mint az ételek minőségére. Ezt pedig nagyon helytelenül tesszük, mivel egyes készítmények vegyítése rossz hatással van a szervezetünkre, lelassítja az anyagcserét, elhanyagolja a kálcium bevitelt, és az ételek nehezen emészthetővé Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Ismerd meg az 1-es számú ellenséget: a zsírt

Hogy esélyed legyen a zsír elleni küzdelemben, nagyon jól informáltnak kell lenned. Gondolom érthető, hogy nem nyerhetsz, ha nem ismered az ellenséged, a szervezetre gyakorolt hatását és a veszélyességét. Tudnod kell elsősorban, hogy többféle zsír létezik és nem mindegyik káros. Ismerned kell a koleszterinszint értékeit és meg kell próbálnod normál Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Az édességek és a cukorbetegség

A diabétesz egy súlyos betegség. Akik ebben szenvednek, felteszik a kérdést a kezelőorvosuknak, hogy fogyaszthatnak-e édességeket. Erre a kérdésre nem létezik olyan válasz, amely mindenkire érvényes lenne. A legfontosabb dolog, amire figyelnünk kell, ha érintettek vagyunk: a vércukorszintet mindig optimális értékek közt kell tartanunk. Táplálkozzunk kiegyensúlyozottan! Azon túl, hogy az Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Vitaminok – a pattanások ellenfelei

A modern kutatások megállapítják, hogy a táplálkozásnak és a stressznek fontos szerep jut a pattanások megjelenésében. Lassuk hogyan segít a vitaminfogyasztás ezek megakadályozásában. A vitamin Az A-vitamin befolyásolja a faggyúmirigyek működését, csökkentve a faggyútermelést. Fő A-vitamin forrás a máj, a halak, a sajt és a tojás. A béta-karotin szintén fontos, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A modern étrend elősegíti a pattanások kialakulását

A keletiek régóta figyelmeztetnek arra, hogy étrendünk nagy hatással van az egészségünkre. Most a nyugati táplálkozás-szakértők is megerősítik ezt. Egy nemrég készült tanulmány szerint a helytelen táplálkozás kiválthatja a pattanások megjelenését. A tizenévesek fő problémáját, a pattanásokat az étrendjük okozza, állítják a táplálkozási szakértők. És itt nemcsak a csokoládéról vagy Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

E-k, avagy káros adalékanyagok? – 1.rész

E252, E213, E120. Közömbösen olvasunk ezen anyagokról az élelmiszerek címkéjén, és nem is sejtjük, hogy veszélyesek lehetnek az egészségünkre. Mi is rejtőzik az E betűk mögött? Milyen hatással vannak az egészségünkre? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre keressük a választ. Az élelmiszer-adalékanyagokat már évek óta használják. Az élelmiszereket kezdetben sóval, cukorral Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

E-k, avagy káros adalékanyagok? – 2.rész

Az E-k olyan vegyi adalékanyagok, amelyeket az élelmiszerekhez adnak a gyártási folyamat során ízfokozóként, aromaként vagy tartósítószerként. Az adalékanyagok tulajdonságaik szerint vannak csoportosítva. Íme a közülük leggyakrabban használtak. Adalékanyag kategóriák Antioxidánsok Az oxidáció gátlásával növelik az élelmiszerek eltarthatóságát. Az élelmiszerek elszíneződésének és avasodásának megelőzésére használják. Megtalálhatók a süteményekben, a levesekben Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Kevés kalóriát tartalmazó élelmiszerek ízletes kombinációja

Köztudott, hogy léteznek olyan élelmiszerek, melyek „negatív” kalóriát tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy minél többet fogyasztunk belőlük, annál jobban fogyunk. A következő élelmiszerekről van szó: citrom, káposzta, zöldsaláta, rukkola, spenót, uborka, paradicsom, paprika, sárgarépa, brokkoli, zöld növények, tonhal, csirkemell, gombák, fokhagyma, grapefruit, alma, gabonák (zab), zsírtalan tejtermékek, tojás. Ha csak Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta