A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Miért a reggeli a nap legfontosabb étkezése?

Azok,  akik  reggelivel  kezdik  a  napot,  kevesebb stresszt  és gondolkodási  nehézséget,  fizikális  és munkahelyi  sérülést  szenvednek  el,  mint  azok, akik kihagyják az elso étkezést – derül ki egy 800 ápolón végzett friss tanulmányból. Bár a szakemberek régóta hangsúlyozzák, hogy a Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A szendvics története

A szendvics a legelterjedtebb ételek közzé tartozik, viszont nem sokan tudják, hogy honnan is származik igazából vagy, hogy honnan kapta a nevét. Legkorábbi feljegyzések A szendvicsek már jóval azelőtt léteztek, hogy ezt hivatalosan is feljegyezték volna. A legkorábbi feljegyzés két Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A borválasztás művészete

Kiválasztani egy ételhez a hozzáillő bort egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen úgy kell őket összeilleszteni, hogy azok együttes erővel fokozzák az étkezés örömét.  A finom étel mellé jól megválasztott bor emeli az étkezés színvonalát. Egy jó bor kiemeli vagy kiegészíti Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A gyakori tejfogyasztás okosabbá tesz

Minél gyakrabban fogyasztunk tejet és tejterméket, annál jobban működik az agyunk – derül ki az amerikai Maine Egyetem felméréséből. A 2012 januárjában publikált tanulmány szerint azoknál, akik naponta legalább egyszer fogyasztanak tejet vagy tejterméket, fejlettebb az általános, vizuális-térbeli és verbális Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

Gastrowerk kurzus indul tavasszal!

Élménytúra Kulináriában – a Werk Akadémia Gasztrowerk kurzusa ismét a gasztronómia legmeghatározóbb szereplőivel kalauzolja el az érdeklődőket a legizgalmasabb helyszínekre. „A Werknél viszonylag teljes képet adnak a hazai és nemzetközi gasztronómiai helyzetről, és jó tanácsokkal látják el azokat, akik éttermet, Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta